Wie zijn we

De band Daybreak is een divers gezelschap. Uitbundig en ingetogen. Dit maakt hun muziek zo spannend. Ieder heeft zijn eigen soort creativiteit en krijgt de ruimte om die aan te spreken. Maar misschien wel het belangrijkst: Samenspel staat voor iedereen voorop!

Merel Hubatka

Merel Hubatka

Merel Hubatka groeide op met jazzmuziek. Ze was als kind al gegrepen door jazz zangeressen als Nina Simone, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan. Hierdoor kan ze geweldig jazzliedjes vertolken. Soms hoor je een Billie Holiday trillertje, soms doet ze een Tom Waits, maar dan zonder whiskey.

Als pianiste verzorgde zij al vanaf haar vijftiende achtergrondmuziek in restaurants en op feesten en partijen. Ze begeleid ook vele (zang)projecten in Zutphen en omgeving. Bij Daybreak staat zang 100% centraal. Merel weet de sfeer van de verschillende stijlen te pakken, met toch altijd weer net een eigen draai.

Naast muziek houd Merel zich ook bezig met schrijven en gedichten. Ze heeft een roman geschreven, zie haar website, en ze was stadsdichter 2019 van Zutphen. Als zodanig heeft ze ook een stadslied gemaak.

Paul Mourus

Paul Mourus

Paul Mourus speelt vanaf zijn 10e gitaar. Vanaf een jaar of 16 kwam daar drum bij. Hij studeerde jazzgitaar aan het conservatorium in Hilversum, waarna hij een aantal studioprojecten gedaan heeft, zoals het project Nukee.

Door JazzTrack en Daybreak is hij weer helemaal terug bij jazz. En dat past. Maar ook pop en Latin muziek hebben zijn aandacht. Ritmiek is voor hem misschien wel het belangrijkste.

In zijn spel is Paul altijd uitdagend. Het liefst wordt hij verrast; door de bandleden, de speelomstandigheid en niet in de laatste plaats door hemzelf. Improvisatie is zijn lust. In herhaling vallen is wat hij altijd probeert te voorkomen. Iedere keer weer het avontuur zoeken. Dat hoeft zeker niet wild te zijn: Ook een mooie melodie improviseren is een avontuur.

Roger De Bortoli

Roger de Bortoli

Roger De Bortoli is een Braziliaans muzikant dit momenteel in Arnhem woont. Hij studeerde muziek, met nadruk op gitaar, aan het Conservatory of Popular Music in Curitiba Brazilië en basgitaar aan het Artez Conservatory in Arnhem. Hij heeft zowel in de studio als live met talloze muzikanten samengewerkt. Momenteel speelt hij veel samen met de Braziliaan João Bittencourt. Daarnaast speelt hij in de band "This is Yandra!". Hierin speelt hij Braziliaans akoestich gitaar en zingt.

Rogers muzikale stijl is diep geworteld in de Brazilian music, van Bossa Nova tot Baião en is verrijkt met een duidelijke invloed van jazz. Begeleidend speelt Roger dragend en ondersteunend, solistisch is hij poëtisch en vrij en probeert echt een verhaal te vertellen.

Check ook zijn spotify